07-12-09

Nieuws: vers van de pers !!!! maandag 7 december

Dit bericht is ons zojuist doorgegeven door Linn ( ma, 7 dec 12.24u )
 
 
hier wat nieuws over de reis en de eerste voormiddag....
 
 
ONs onthaal in sos côte d'ivoir was super!!!!
Een heuse ceremonie met afrikaanse dans en jembé..., wij voelden ons precies de koning en koningin die op bezoek kwamen!!!, toppunt was dat we niets gedaan hadden.We kregen een rondleiding in de huisjes en kregen al vlug een overzicht over hun fraaie werk , ook rondleiding in de consultatieruimte...
Daarna een 5 gangen menu en werden weer met busje naar de luchthaven gebracht. De rit naar de luchthaven van Abidjan was een helse tocht: ongelooflijke opstoppingen alom, daar zijn de files in België klein bier tegen. De vlucht van Abidjan naar Lomé met tussenstop in Ghana is vlot verlopen. Zaterdagavond zijn we aangekomen en hebben we gelogeerd in SOS village van Lomé; gisteren werden we dan met de wagen naar Kara gebracht, waar we gastvrij ontvangen zijn in het SOS kinderdorp.
Vandaag begint eigenlijk onze medische missie; we hebben eerst een rondleiding gekregen in het dispensarium, de materniteit en het hospitaal. Er is een operatiezaal met ontwaakkamer maar het gaat enkel om een lege ruimte: niets van uitrusting, buiten staat een container waar al een deel van de nutsleidingen (perslucht, zuurstof,...) is geinstalleerd. Maar operaties zijn dus duidelijk nog niet mogelijk. Er staan hier enkele containers met materiaal maar het was bij het openen ervan telkens een ontgoocheling: de container die wij hebben laten opsturen, is hier nog niet aangekomen. Hij staat nog in de haven van Lomé en moet de douane en administratieve molen nog passeren en dit kan nog 1 à 2 weken duren. We hebben dus niets van het materiaal en toestellen die we opgestuurd hebben. Brute pech!
Jef is al begonnen met consultatie en echografie, wij kijken nog even uit hoe we ons nuttig kunnen maken.
 
Hilde , Lyn, Chris, Jef en Erik.

12:31 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Permalink

Commentaren

Wat een avontuur!
Veel succes allemaal, zelfs Londen denkt aan jullie...

Gepost door: Annelies Smets | 07-12-09

Ik heb met volle aandacht jullie bericht gelezen.Wat een fantastich onthaal in Abidjan.Zo was de kennis met Afrika meteen raak.
Spijtig dat de container nog in Lomé staat ik hoo^p dat hij nog tijdens jullie verblijkf aankomt in Kara.Wij hadden dezelfde spijtige ervaring met de vacuumextractor die pas de avond voor ons vertek in het centrum aangekomen is.
Jullie werk in het centrum en vooral het menselijk contact met de patienten en de bevolking zal blijvend in het geheugen opgeslaan worden.
Ik wens jullie een boeiend verblijf en willen jullie veel groeten geven aan Dr.Victor,de vroedvrouwen Justine en Claire en al het personeel van het centrum.en dit vanwege Dr.Etienne.
Hartelijke groeten
Dr.Etienne Schatteman.

Gepost door: schatteman etienne | 08-12-09

Ik vind het fantastisch wat jullie doen! Alleen al naar daar gaan om te helpen, die stap alleen al, zo mooi! Ik hoop dat het jullie goed gaat en dat jullie met boeiende verhalen gaan terugkomen!

Veel succes voor iedereen, en speciaal aan onze collega's Hilde en Lin

Liefs, Marleen

KDA3G

Gepost door: Marleen Blancquaert | 08-12-09

Veel Moed en Succes toegewenst !! Hallo Hilde en Lin ,ben een ex-collega van in Mortsel van op Inzo bij de Paul en werk nu als vliegende in St Aug. Ik volg het wel en wee van de Togo-projecten ,waar St-Aug voor gaat.Hopelijk kunnen jullie toch ,zonder de container ,nuttig werk verrichten.Heel veel moed toegewenst en hou jullie allen haaks !! Greet

Gepost door: Hertogs Greet | 11-12-09

succes! hallo Lin en Hilde,
Hier leen, ik wens jullie veel succes,bewonder jullie enorm!( Het zal koud zijn als jullie terug komen)Ben benieuwd naar straffe verhalen en foto's!Het ga jullie goed,ik denk veel aan jullie!
veel liefs, Leen

Gepost door: leen | 12-12-09

De commentaren zijn gesloten.