09-12-09

Dinsdagavond 8 december : " de kogel is door de kerk"

 

(De eerste alinea is voor alle deelnemers van de vorige missie's...)

Wij hebben al zeker de groeten van jullie gedaan , ze kenden jullie namen nog goed hoor... ze sprongen zelfs een gat ind e lucht en als we zegden dat Liesbeth zwanger was begonnen ze allemaal te dansen.


Dr Van der heyden heeft al veel consultatie gedaan en veel echografie's zowel gisteren al vandaag.Er is sinds 1 december een gynycoloog begonnen:Adam, hij doet samen met Jef consultaties.. Wij hebben gisteren de vaccinatie namiddag meegemaakt samen met Eric de nieuwe kinderarts in spe... een wachtzaal vol moeders met kinderen op de rug , allemaal even geduldig tot het hun beurt was. We hebben mooie foto's genomen , de administratie zou vlotter kunnen in onze ogen.
Vandaag heeft Eric zijn eerste les gegeven over reanimatie : de kogel is door de kerk, morgen zijn wij ( ilt (zo noemen ze hilde hier) en lin ) aan  de beurt : dan wordt het reanimatie van de pasgeborene.
Vanmiddag toch even tijdens de pauze even nr de markt in Kara geweest , Brigitte is meegegaan zo hadden we een veiliger gevoel en wisten we waar we moesten zijn voor de pagnes (lappen afrikaanse stof)
Onze ogen goed de kost gegeven, we wisten nt waar eerst kijken,
 
vele grtjs van iedereen

08:38 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Permalink

Commentaren

Klinkt allemaal heel tof en interessant. Jammer dat de container nog niet is aangekomen, maar ik ben er zeker van dat jullie al goed werk kunnen verrichten. Nog veel succes, Femke X

Gepost door: Femke Verwimp | 09-12-09

hallo spijtig van de container maar dan kunnen jullie beginnen met jullie franse lesjes voor de moeders.
wij hebben goed gebloemschikt vandaag, vele mooie werkjes gemaakt.
martine ging proberen er enkele door te sturen.
nog veel succes met jullie missie.

groetjes aan allen,

carin

Gepost door: carin domen | 09-12-09

lieve ilt en lin,
Zo spannend allemaal,en da allemaal int frans! Hier nog ni veel veranderd,ik zit met veerle nog stees achter den telefoon bij desmedt, de secretares is nog ni terug gekomen uit thailand,ze hebben een accidentje gehad, de rolstoel is beginnen bollen op nen berg en hare vriend is eruit gevallen,weten nog niet wanneer ze terug kunnen komen... Als ik dan een dipje heb dan loer ik wa naar jullie blog. Mis ons wekelijks telefoontje wel en men soepje, ons muren zijn al wa hoger en men kindjes zijn flink aant studeren. Dikke kus
anne

Gepost door: anne wolfs | 09-12-09

Dag reizigers,
Het is overweldigend om in België jullie verhalen te lezen. Het geeft een warm gevoel, hoewel het bij jullie vrij stoffig is en hard kan waaien (l'harmattan). Jammer van die container maar zonder twijfel zal er een fijne samenwerking zijn. Doe iedereen de hartelijke groeten van me aub, ook op het secretariaat en in het kinderdorp . Verder nog fijne dagen en als je Athanase vraagt naar Afasa, winkeltje waar je allerlei goed, gemaakt door vrouwen, kan kopen zal hij je de weg wel wijzen. Lekker zijn de gedroogde vruchten zoals o.a. kokosnoot. Veel plezier, Liesbeth

Gepost door: Liesbeth | 10-12-09

Beste missieleden,

Super om te lezen dat er een gynaecoloog is begonnen. Dat is weer een nieuwe belangrijke vooruitgang voor het ziekenhuis.
Doe vele groetjes terug aan iedereen! Vooral aan Brigitte en Michel die ons even een bezoek hebben gebracht in België.
Kunnen jullie eens informeren hoe het met Essowatché gaat? Tijdens onze missie was hij een patiëntje in het ziekenhuis. Nu is hij opgenomen in het SOS kinderdorp aan de overkant van de straat. Ik ben benieuwd hoe het met hem gaat.
De gedroogde kokesnoot bij Afasa is inderdaad overheerlijk.

Nog veel succes met jullie missie.

Gepost door: Jo-An | 10-12-09

een berichtje uit borsbeek voor Lin en Hilde Het is heel fijn om jullie missie te volgen en te lezen dat het jullie goed gaat! Wij duimen mee hier in het verre - koude - België voor een verder goed verloop en staan vol bewondering voor wat jullie daar doen! Dikke knuffel van alle mortelmannekes

Gepost door: anne van herzele | 14-12-09

De commentaren zijn gesloten.