09-05-12

9 mei

Na de zondvloed van gisteravond opgestaan met weeral een stralende Stoer aan de hemel. (we denken vandaag al de warmste dag, meer dan 40°)

Ons moedertje van de spoedoperatie van gisteren stelt het vandaag betrekkelijk goed.Wat een sterke vrouwen die afrikaanse!! Ze is ons super dankbaar.

Ons dagelijks woon-werkverkeer gaat als volgt: na de 1ste bocht worden we bestormd door massa's klleuters die ons in koor begroeten met het togolese woord voor blanke(enseigne) en die ons allemaal wel eens willen vastpakken. (is dat wit wel echt)  De volgende  bocht naar links komen de lagere schoolkinderen aangerend en zien we ze hinkelen, voetballen,op boomstammen balanceren ... Dan steken we de straat over naar het hospitaal, daar lopen de varkens, kippen en schapen vrij rond als figuranten in een straattoneel.

Vandaag was het weegdag in de maternité, weeral een volle consultatie met prachtige baby's. Het systeem van wegen is nog wat voorhistorisch : baby's worden in een doek gelegd en deze wordt aan" den bascule "gehangen..geeft vooral super mooie foto's ( maar spijtig genoeg kunnen we ze jullie niet tonen )

Het was vooral een drukke consultatiedag vandaag, zodat de planning voor operaties van volgende week al goed volzet geraakt...

wij worden hier super in de wat gelegd dor de kookmoeders denise en Elise!!!,omdat we gisteren zo'n drukke werkdag hadden en pas kwamen eten om 14u30, bracht Denise vandaag ons 10uurtje om 12u naar het ziekenhuis ( dit wil zeggen, tassen koffie en thee in een zinken bad op haar hoofd)waar ze die croissants vandaan toverde blijft ons een raadsel!!!

en ja hoor nog 2 keer slapen en we mogen naar het buitenverblijf van klein johanneke....

tot morgen

 

Commentaren

ik ga het zeker aan het europese "klein jowanneke" melden dat er ergens in afrika nog een "klein johanneke" woont... ik voel reeds een mooi verhaal opborrelen :-)

succes nog ginder!

anneke.

Gepost door: anneke | 10-05-12

De commentaren zijn gesloten.