11-05-12

10 mei

dag allemaal, hier zijn we weer....

vannacht om 4u 10 , vroeger dan anders uit ons bed gebeld door vroedvrouw Justine, voor de geboorte van een tweeling :

een echt avontuur om zo s'nachts , (gelukkig waren we met zijn tweeen ), met de zaklamp de afstand van het woon-werk verkeer te doen.

Het was nog pikdonker , maar in sommige huizen van het kinderdorp was er al volop bedrijvigheid : voor ze naar school gingen zijn de oudste kinderen al aan het keren en aan het afwassen , !!!! ( dat zien we nt gebeuren in belgie !!!)

Aan het hospitaal aangekomen , dachten we aan het volk te zien dat we veel werk gingen hebben , maar ze zaten al te wachten voor de consultatie van de blanke gynaecoloog , die pas begon om 9u nadat er eerst les voor het personeel was gegeven !!!!

Nadien even met de administratief directeur gaan praten over aanslepende technische mankementen!! sito presto werden deze opgelost door 3 techniciens die hij uit het dorp had laten overkomen.,en rond de middag was er al een oplossing, Blank zijn heeft ook in Togo zijn voordelen!!!

Verder hebben we een speciale avond gehad : wij hadden een kersverse opa onder ons , Jef werd zopas ,6 weken vlugger dan verwacht opa van zijn 5de kleinkind "Tom".Alles goed met moeder en kind en .... ook met "daddy"...Hij had precies een voorgevoel ,want de kleermaker werd vandaag ontboden voor de maten op te meten van Jef.

De natuur vierde mee met een klank en lichtspel !!!!! als wijze van attractie ...

voilà tot morgen...

Commentaren

De croissants, ander lekker brood en koekjes kan je kopen bij "Les Soeurs". Zij hebben een bakkerij met een winkeltje. Zeker een aanrader! De directeur van het kinderdorp weet het zeker zijn. Het ligt in een zijweg op de hoofdbaan tussen SOS en het dorp.

Smakelijk & fijn om jullie verhalen te lezen.

Doe zo verder en proficiat aan Dr. Vanderheyden voor zijn kersverse kleinzoon.

Jo-An

Gepost door: Jo-An | 11-05-12

Hallo harde werkers,

Leuk van jullie verhalen te lezen.
De gynaecologie werkt deze tijd van het jaar blijkbaar heel goed.
Hoe gaat het met het post-operatieve deel;vochtbalans,wondverzorging,pijnbestrijding enz..
En de sterilisatie hoe is het daar mee gesteld??

Nog veel werkplezier
Mariella

Gepost door: Mariëlla Debruyn | 11-05-12

De commentaren zijn gesloten.