16-04-13

Missie april 2013 - zondag 14 april

Terwijl in ons landje de lente eindelijk tot explosie komt met tropische temperaturen tot gevolg, kiezen Els, Hilde, Lin en ikzelf het hazenpad richting Togo op zoek naar dubbel zo hoge temperaturen. De medische missie start in Edegem waar de bestelwagen van Dirk klaar staat om ettelijke 23 kilo wegende valiezen vol medisch materiaal op te laden. Na een korte sight-seeing van Vilvoorde city tgv een gemiste afrit, raken we nog ruim op tijd in de nationale vlieghaven. Een splinternieuwe boeiing vol schoon personeel staat ons op te wachten. Aan boord worden we verwend met lekker eten en een weelde aan films om de tijd te passeren. Even stoppen maar niet uitstappen in Abidjan, zodat we rond 10 uur 's avonds voet op Togolese grond kunnen zetten. Het is er nog broeierig heet ondanks het late uur. Controle van papieren en bagage verloopt vlot, de SOS-chauffeur staat al te wachten. Hij brengt ons over hobbelige en zanderige wegen naar het SOS village in het centrum van de hoofdstad. Ondanks het late uur staat ons nog een maaltijd te wachten. Rond middernacht vallen we uitgeput in slaap op de plankharde matrassen. Maandag vroeg uit de veren. Fris en uitgeslapen verschijnen we aan de sobere ontbijttafel aangevuld met een pot Belgische Nutella. Stipt op het afgesproken uur (amazing toch naar Afrikaanse normen) vatten we de lange rit naar Kara aan. De eerste 150 km verlopen tergend traag: eerst worden we opgehouden door een gewelddadige betoging en een beetje later hangen we uren achter een peloton fietsers; net vandaag wordt de 22ste Tour de Togo gereden. Eens beide obstakels gepasseerd, zet onze chauffeur er flink de beuk in als om de verloren tijd in te halen. Zo komen we zeer hevig door elkaar geschud rond vier uur aan in het SOS kinderdorp te Kara, waar we warm (!) ontvangen worden.

Commentaren

Leuk te horen dat jullie goed zijn aangekomen! Hoop dat jullie al interessante eerste werkervaringen achter de rug hebben.
Laat maar snel horen...
Groetjes, Femke, Mathijs & Pia x

Gepost door: Femke | 17-04-13

Hallo daar allemaal,
Leuk om horen dat jullie goed zijn aangekomen in Togo ,de rit naar Kara is minder vlot verlopen maar de rest van de missie zal wel op wieltjes lopen. Ik wens jullie een leuke missie toe .
grts Anita

Gepost door: verhoeven anita | 18-04-13

Proficiat Lin en tochtgenoten. Je moet het toch maar doen !
Na zo'n lange en vermoeiende heenreis weer paraat staan om zovelen te helpen met de nodige vakkennis , met summier materiaal en ook met een enorm groot hart !
Heel graag wens ik jou Lin en al je tochtgenoten onvergetelijke dagen, zodat jullie met een rugzak vol dankbare ervaringen mogen terugkeren van en terugdenken aan deze Marc missie !

grts Marc

Gepost door: marc | 18-04-13

De commentaren zijn gesloten.