02-05-14

Vrijdag 2 mei

Deze dag leek eventjes anders te beginnen dan we gedacht hadden. De douane waar we nog gauw ons kistje met microscoop en andere artikelen moesten afhalen om vervolgens 6 uur naar het noorden (Kara) te rijden blijkt naast de eerste ook op de tweede mei feest te vieren. De lokale helpers vertellen ons dat hier niets aan te doen is en dat we tot maandag zullen moeten wachten. Dit was echter buiten het doorzettingsvermogen en 'African Feel' van Annie en Chris gerekend... Met nee is geen antwoord in onze achterzak op naar de douane... Vele telefoontjes, af- en aanrijdende medewerkers, wat Euro's en twee uur later, verlaten we met onze kist het douane kantoor... Het keurig voor het douane kantoor onder een mangoboom opgestelde spelletje Togolese Mens-erger-je-niet (Ludo) hebben we helaas niet kunnen uitspelen, volgende keer beter.
In uitgelaten stemming kunnen we met het voltallige team vertrekken naar Kara. Onze top chauffeur stuurt ons vlotjes over de peage en tevens zo lijkt het, de enige verharde weg naar het noorden van Togo. Buiten een plasje langs de weg, tanken bij Texaco met enkele lokale hapjes wordt er niet gestopt. Na zesenhalf uur rijden en een schitterende zonsondergang rijden we het terrein op van het SOS kinderdorp waar we met open armen worden ontvangen.
Binnen enkele minuten is er een legertje dragers gevonden om ons materiaal uit te laden. Plechtig werd onze kist met microscoop het Hopital Mère et Enfant binnengedragen. Touch down!

De commentaren zijn gesloten.