07-05-14

Woensdag 7 mei

Deze ochtend was het aan Klaartje om les te geven. Op moederlijke wijze werden de basisbegrippen van het oor en het gehoor er in gedrild. Het was een groot succes. Er waren veel vragen nadien, hoewel ze maar over één onderwerp gingen: oorstokjes. Er kwamen heel wat nieuwe feiten boven tafel. Hier reinigt men het oor blijkbaar gewoon met een veer. Weer wat geleerd... Toch adviseerden we dit best niet meer te doen. We werden bescheiden uitgelachen voor ons advies. Feu, feu, feu voor Klaartje. De verjaardag van Patrick, de lokale anesthesieverpleger, werd gevierd in het OK met een mooie kroon met 32 jaar en een ballon er op.
De heelkunde ging vlot vandaag, een kleine vertraging aangezien de autoclaaf na elke electriciteitspanne blijkbaar gewoon weer van nul heropstart. Onze vierde schildklieroperatie hebben we moeten uitstellen voor een tweetal sectio's. Hierdoor hebben Annie en Kim adempauze en kan al ons materiaal op tijd gesteriliseerd worden.
Wel spannend dat dringende sectio's hier nu zonder morren worden uitgesteld tot na onze ingreep.  Klaartje onderzocht de oorpatiëntjes uit de village in het lokale revalidatiecentrum terwijl Chris aka MacGyver een geniaal waterrecycleersysteem ineen knutselde. Het kostbare propere warme restwater van de autoclaaf kan nu nuttig herbruikt worden. Helaas voor ons, maar vooral voor de lokale bevolking hier, vertrekt Chris morgen weer naar België. Thanks Chris.
 
 

Commentaren

Fantastisch weeral om jullie verhalen te lezen!
Keep up the good work!

Gepost door: tim | 08-05-14

Sterke verhalen en vooral knap werk! Veel succes en nu al chapeau! Groetjes,
Robby

Gepost door: Robby Vanspauwen | 08-05-14

Doe mijn best om te volgen wat jullie daar mee maken en aan het doen zijn. Top ! Veel succes
Stef van Dinther

Gepost door: Stef van Dinther | 09-05-14

De commentaren zijn gesloten.