10-10-16

verjaardag Fran

Vandaag is Fran jarig, hieperdepiep hoera!!!!!  Ons huisje hebben we toch een beetje versierd met ballonnen en we hebben gezorgd voor een zelfgekleurd kaartje en een zoet cadeautje. De ochtend was alvast goed ingezet :)

We hebben tijdens de ochtend een praktijklesje reanimatie gegeven. Gelachen is er zeker maar ze moeten  nog wel wat oefenen. Zonder een dokter was dit ook niet gemakkelijk.

Na het lesje, heeft Fran getrakteerd met madeleines van de lokale patisserie (tip van Liesbeth). Er werd met veel plezier "joyeux anniversaire" gezongen en dat meerdere keren achter elkaar, zowel in het Frans als in het Togolees.

Nadien zijn we weer aan het werk gegaan. Fran en Astrid hebben de babytjes verzorgd op de neonatologie en Christel heeft mee geholpen op de pediatrie. Aangezien ze erg benieuwd was hoe de wonden er van vorige week uitzagen, is ze hier ook gaan helpen. Zo'n wonden zijn we bij ons niet gewoon!

De prematuurtjes doen het allemaal vrij goed. Eén van de babytjes heeft zelfs het ziekenhuis mogen verlaten. Onze kleinste ukkepuk is van haar CPAP af en dat is maar goed ook aangezien we nu de zuurstof nodig hadden voor een enorme necrosevlek op haar handje.  Op de neonatologie was het ook veel aangenamer dan vorige week: de airco werkte nog steeds, jippie! :D

Voor de middag hebben we nog even een toer gedaan in het ziekenhuis zodat Fran al het personeel kon trakteren. Er werd steeds door iedereen uitbundig gezongen en er zijn heel wat leuke foto's en zelfs filmpjes gemaakt. Toeval wil dat Athanase ook jarig was, er werden heel wat bisous uitgedeeld.

In de namiddag heeft Fran geholpen bij het zetten van vaccins. Ze heeft genoeg intra musculaire injecties gezet voor heel haar leven. 74 alsjeblieft.. ;) Christel heeft zich bezig gehouden met het herschikken en zelfs kuisen van de neonatologie, wat de mama's heel grappig vonden! Ze hebben nu een lesje poetsen gekregen van Christel :D Het staat er nu zeer netjes bij! Er komt al een beetje structuur in de zaak, hopelijk is het blijvend ;)

We hopen nu toch de verjaardag van Fran een beetje te kunnen vieren met een glaasje wijn en een chipje daarbij, al hebben we eerst nog een evaluatie te maken van de eerste week..

Tot morgen!

Bisous de nous trois

Christel, Fran en Astrid

 

Commentaren

Santé Fran

Gepost door: katleen | 11-10-16

Dank je wel voor jullie wensen! We hebben er ene op gedronken!!
Liefs, Fran xxx

Gepost door: Fran | 11-10-16

Happy birthday Fran!!
Veel herfstgroetjes,
Beatrice

Gepost door: beatrice | 12-10-16

hey collega's....wat een avonturen en wat doe jullie dat fantastisch goed! Dikke duimen en pluimen voor jullie! Drie sterke madammen daar op missie in Togo! De dat nog goed, geniet van jullie laatste dagen en toi toi toi...en zorg nog goed voor mekaar!!
Dikke knuf, Nele

Gepost door: Nele | 12-10-16

De commentaren zijn gesloten.