14-10-16

De laatste werkdag

Onze laatste werkdag was een rustige dag. Tijdens de ochtendbriefing werden er al leuke fotos gemaakt en werden er telefoonnummers uitgewisseld. Dan hebben we een laatste keer de ochtendzorg gedaan van onze 2 neonato babytjes. Nadien zijn we op bezoek geweest met dokter Charlotte in het CHU. Dit is het universitair ziekenhuis van Kara maar amai wat is me dat.. Een grauw gebouw, vuile donkere zalen, groezelige bedden en vieze couveuses die niet werken. Er lag een babytje van 1000g zomaar in een bedje, zonder sonde, infuus of monitor. Dit gaf ons een ongemakkelijk gevoel. Hebben wij geluk dat we in het ziekenhuis van SOS mogen helpen waar we meer materiaal ter beschikking hebben. In vergelijking met het CHU, is het ziekenhuis van SOS de hemel. In de namiddag hebben we ons op verschillende manieren bezig gehouden: Christel is nog eens in haar kuiswoede gevlogen en Fran en Astrid hebben een rapport voor SOS gemaakt.

Na toch al een beetje afscheid te nemen van de mama's, kindjes en het ziekenhuis hebben we nog een leuke vooravond gehad met de kindjes van de village. Dolle pret hebben we gemaakt met 3 bellenblazers. Er is gezongen, gedanst en er zijn heel wat spelletjes gespeeld, zoals 1 2 3 piano enzo,.. Er vloeiden heel wat traantjes en het et was een hele bezigheid om ons huisje binnen te geraken zonder 10 kindjes aan elke arm..

Nu meteen eten en de valiezen inladen. Morgenvroeg gaan we nog even afscheid nemen van iedereen in het ziekenhuis en van de kindjes in de village. En dan vertrekken we naar Lomé om Evelien, Ellen en Rosanne te verwelkomen.

Na een ietswat moeilijke start, gaan we nu toch met spijt in het hart naar huis. Maar wie weet, komen we ooit nog terug. We zijn weer een hele ervaring rijker, dat pakken ze ons niet meer af!!!

Groetjes en tot binnenkort in het superdeluxe Sint Augustinus

Christel, Fran en Astrid

Commentaren

Hela 3 super nurses, jullie missie zag er goed uit! Fantastisch gewerkt!!!!!...geeft me zin om ook eens te gaan!
En superdeluxe neo st augustinus das een feit ;-)
Een fijn weerzien met de volgende 3 enthousiatelingen en een vlotte terugreis! Hopelijk nadien effe rust om alles te verwerken.
Dikke knuf. Ann C

Gepost door: ann cuypers | 14-10-16

Fijne terugreis en geniet van jullie eigen bedje al dromend van jullie super geslaagde missie in Togo.
Groetjes Saskia

Gepost door: Saskia | 14-10-16

Hallo daar in het verre Togo,

Het is fijn om jullie te kunnen volgen. Hopelijk is de volgende ploeg goed aangekomen en kunnen jullie wat ventileren. Van hieruit krijgen jullie allemaal een dikke pluim en een kus van de juf uit Antwerpen! Rosanne, hopelijk valt het allemaal mee ! Maar door je lach en positivisme zal je wel elk kind en moeder kunnen laten genieten. Voor de anderen die er zijn , maar mij niet kennen, geniet van deze geweldige ervaring!! Groetjes. Kristin De Vos xxx

Gepost door: Kristin DV | 18-10-16

Wauw, wat een ervaring! Ik heb net als Ann zin gekregen om ook eens op missie te gaan... Je ziet maar what' s in a name? Universitair maar nog slechter uitgerust dan jullie SOS hospitaal! Ondertussen zijn jullie hopelijk behouden terug thuis. Neem wat tijd om terug te wennen aan alle luxe en luxeproblemen hier en dan hoor ik graag jullie verhalen in levenden lijven. Voor de nieuwe ploeg wens ik heel veel succes en zet het goeie werk verder. Ik kijk ernaar uit om van jullie te horen...

Gepost door: Katleen | 19-10-16

De commentaren zijn gesloten.