15-11-16

Laten we in elk gebaar een schepping zien die ons beter zichtbaar maakt.

15/11/2016

Vandaag wordt duidelijk waarom je hier vooral "du courage et de la patience" nodig hebt. Patienten wachten een hele dag geduldig tot ze op consultatie worden gezien.En lukt het vandaag niet meer, dan komen ze morgen gewoon terug wachten...

Voor Els,Gerda en Ann zit  de eerste, lange operatiedag erop. ALles verloopt net een beetje anders en een beetje moeilijker dan in onze vertrouwde omgeving.  Tijdens de laatste ingreep krijgen we gezelschap van een charmante abdominale chirurg, die het niet kan laten de handschoenen aan te trekken en een handje toe te steken.

Sedert onze aankomst hebben we Hilde, Eva en Lin al 11 bevallingen gedaan. De babies worden voorzien van SOS bodies, gemaakt door pas bevallen moeders in België en een kleurig,zelfgemaakt mutsje van Eva. Dit valt enorm in de smaak van de moeders en hun familie. De meisjes krijgen op de dag van hun geboorte al oorbelletjes, gratis. De babies in kwestie zijn op dat moment niet echt enthousiast. Wie zei ook weer dat schoonheid doet lijden?

Vanmorgen stond de familie van baby Lin onze Lin op te wachten om afscheid te nemen. Gisteren bevallen en vandaag met de ganse familie op de motto terug naar huis. Du courage!

Rond 19uur sluiten we de werkdag af en keren we terug naar ons huisje. Niet veel later is ons kaarsje uit en kruipen we in ons bed, want morgen is het weer vroeg dag.

 

 

 

 

 

 

Commentaren

We genieten samen met jullie van de warmte en liefde die jullie uitstralen en doorgeven aan de patiënten .
Veel liefs vanuit het kille ,natte België

Gepost door: Tine Libert | 16-11-16

De commentaren zijn gesloten.