18-11-16

als je denkt dat alles tegen zit, denk dan opnieuw!

18/11/2016

Ondanks dat de dagen hier vroeg beginnen, vliegt de tijd voorbij.

Voorzichtig maar gedecideerd zetten we koers richting verandering/verbetering.

Hilde, Lin en Eva bijten zich vast in het project 'verlostafel'. Ze gaan de nieuwe, nog niet geïnstalleerde verlostafel promoten bij de locale vroedvrouwen.

Ze willen doodgraag nog vóór hun vertrek uit Kara de oude, oncomfortabele verlostafel vervangen zien door dit zuurstokroze en vrouwvriendelijk model.

Ook in het operatiekwartier is er plaats voor vernieuwing. Els, Gerda en Ann starten de dag met een vaginale ingreep die geassisteerd wordt door Edem (gynaecoloog). Je voelt zijn honger naar kennis en kunde. Mensen zoals hij zijn hier onmisbaar. Onder zijn leiding zijn de bevallingen sterk toegenomen van 450 (in 2009) naar >1100 (in 2016) en vinden er naast verloskunde ook meer en meer gynaecologische ingrepen plaats.

Moe maar voldaan stappen we rond 18.30u het ziekenhuis uit. De wandeling naar ons huisje is een groot feest. Kinderen komen van overal op ons toegelopen. We worden overladen met knuffels en liefdevolle blikken. Met een tiental kleine, zwarte kinderhandjes aan de hand, slenteren we door de zwoele Togoleese avond. Een mooier moment om je werkdag af te sluiten is ondenkbaar. En weet je wat zo leuk is....? Als we morgenvroeg ons huisje uitstappen, worden we alweer opgewacht door een dozijn blijke kindergezichtjes.

 

 

Commentaren

Iik heb heimwee.
Jullie doen dat keigoed.

Carin

Gepost door: carin domen | 18-11-16

Terwijl er hier in België de eerste sneeuw valt wordt ons hart verwarmt door jullie mooie warme verhalen !

Gepost door: Tine | 18-11-16

Jullie doen dat super! Ik zie het gewoon allemaal voor mij! Hou die premature baby maar goed in't oog, maagsonde is een goed plan! Wish I was there!!
Doe iedereen veel groetjes en geniet er ten volle van!!
Liefs , Fran

Gepost door: Fran | 20-11-16

Veel succes met alle plannetjes die jullie daar nog hebben,hier kippenvel momenten van al de verhalen, super heldinnen !!!!

Gepost door: Pia | 20-11-16

De commentaren zijn gesloten.